A finals d’estiu, un restaurant d’Oviedo va decidir pagar 20.500 euros per un lot de 2,5 quilos de formatge Cabrales que, per cert, pertany a una denominació de les més petites que es coneixen perquè només hi ha 28 productors que l’elaborin.
Amb el preu pagat, aquest Cabrales es converteix en el formatge més car del món i entra a formar part del mític Guinnes World Records perquè és el més car que mai s’hagi subhastat. Ara falta saber què en faran els propietaris que l’han comprat i, en cas que el posin a la venda, a quin preu anirà el plat o ració.
El Cabrales és un formatge blau que té com a protagonista un fong, el penicillium, que a creix molt còmode a certs graus alts d’humitat i baixes temperatures. Si troba el punt exacte, el Cabrales és excel·lent o, més ben dit, només llavors passa a ser Cabrales pel seu característic aroma i gust.

 

Torna al blog →